Zgrabite DRUGO PRILOŽNOST

V soboto, 13. aprila, bomo med 8. in 13. uro na tržnici Tabor organizirali prvi dogodek, s katerim želimo prispevati k oživitvi tudi te lokacije. Druga priložnost je dogodek, ki ga lahko izkoristimo vsi, ki imamo doma v omarah, na podstrešju ali v kleti kakšne uporabne predmete, ki jih ne uporabljamo in potrebujemo več, so pa te stvari še zmeraj uporabne. Po statističnih podatkih vsak Slovenec letno zavrže do 10 kilogramov še uporabnih stvari.

 

Namesto v zbirni center lahko te stvari prihodnjo soboto občani prinesejo na tržnico Tabor, kjer jim bo dodeljeno ustrezno prodajno mesto, za katerega bodo plačali simbolično najemnino v višini 2 €. Prodajalci se lahko prijavijo s pomočjo prijavnice, ki jo najdejo na tržnici Tabor, v prostorih mestne četrti Nova vas in TUKAJ. Izpolnjeno prijavnico pošljete na naslov info@snaga-mb.si. Zaželena je prehodna prijava, čeprav bomo prodajna mesta dodeljevali tudi neposredno na dogodku. V primeru, da se bomo soočali s prostorsko stisko, bodo imeli prednost tisti prodajalci, ki so s prijavo svoj prihod predčasno najavili. To bo sobota, namenjena druženju, saj se nam bodo na tržnici pridružili ponudniki, ki jih doslej na tej lokaciji še ni bilo. Tudi za sladkosnede bomo poskrbeli.

 

Ponovna uporaba je način življenja, ki prihaja tudi v mariborski vsakdan. Evropska unija jo postavlja na drugo najbolj zaželeno mesto, ko priporoča, kako odgovorno ravnati z odpadki, in sicer ponovna uporaba sledi preprečevanju nastajanja odpadkov. Po eni strani gre torej za zmanjševanje količin odpadkov, katerih vsak povprečen Mariborčan na leto proizvede več kot 150 kilogramov. Seveda pa Druga priložnost pomeni tudi dodaten vir zaslužka za tiste, ki si bodo vzeli čas in skušali stvari, ki še služijo svojemu namenu, vendar jih sami ne potrebujejo več, prodati.

 

Maribor je lani sprejel strategijo prehoda v krožno gospodarstvo, z Drugo priložnostjo pa se v ta proces na ravni gospodinjstva lahko vključi vsak posameznik. Četudi ne prodaja ali kupuje, lahko obiščete tržnico in si ogledate ponudbo. Želimo si, da tržnica ob sobotah ponovno postane mesto srečanja, klepeta, druženja. Zato v vsakem letnem času, tudi pozimi, saj ima tržnica Tabor, podobno kot mala tržnica na Kidričevem trgu, popolnoma pokrit del, načrtujemo en dogodek, za katerega upamo, da bo med občani dobro sprejet in ga bodo, kot na mali tržnici, vzeli za svojega.

ODVOZ LOČENO ZBRANIH FRAKCIJ - MESTNA OBČINA MARIBOR

1.Vpišite vaš naslov

V okence za vnos naslova vpišite vaš naslov in izberite željeno ulico.

1.Poiščite ikono

Poiščite zeleno ikono s številko v bližini vašega naslova.

3. Prenesite urnik

Kliknite na ikono in prenesel se vam bo urnik v PDF formatu.