Zbirni centri odprti po zimskem urniku

S prehodom v nov mesec se v večini občin, v katerih naše podjetje izvaja gospodarsko javno službo ravnanja z odpadki, spreminjajo tudi urniki, po katerih so odprti zbirni centri. Zaradi krajšega dneva se tudi delovni čas zbirnih centrov krajša. Oba mariborska zbirna centra, na Plinarniški v Melju in Lahovi na Teznu, bosta od ponedeljka do petka odprta med 7. in 17. uro, ob sobotah pa med 8. in 15. uro. Delovni čas ostalih zbirnih centrov po občinah si lahko ogledate tukaj.

 

V zbirnih centrih zberemo približno 25 % vseh letno zbranih komunalnih odpadkov. So torej pomembna infrastruktura, ki omogoča enostavno ločeno zbiranje odpadkov. Primarno so namenjeni predaji tistih vrst ločeno zbranih odpadkov, ki jih ne odvažamo iz gospodinjstev — npr. električna in elektronska oprema, kosovni odpadki, les … Predaja večine odpadkov na zbirne centre je že vključena v znesek, ki ga plačate z mesečno položnico, zato morajo gospodinjstva ob predaji odpadkov na zbirni center samo nekatere vrste odpadkov doplačati. Katere odpadke je potrebno doplačati, si lahko ogledate tukaj. Kliknite na ustrezni cenik občine, v kateri vas zanima predaja odpadkov na zbirni center, zraven pa boste videli pripis, ali je predaja odpadka brezplačna ali jo je potrebno simbolično doplačati. Splošno pravilo je, da je potrebno doplačati tiste odpadke, katerih nadaljnje ravnanje (obdelava, odstranjevanje) je dražje.

 

Prav zaradi tega, ker je predaja večine odpadkov že vključena v znesek na položnici, je pomembno, da odpadke predajamo na zbirni center občine, v kateri imamo prijavljeno stalno ali začasno prebivališče. Tukaj pa so še ostala pravila ravnanja na zbirnih centrih:

 

 

ODVOZ LOČENO ZBRANIH FRAKCIJ - MESTNA OBČINA MARIBOR

1.Vpišite vaš naslov

V okence za vnos naslova vpišite vaš naslov in izberite željeno ulico.

1.Poiščite ikono

Poiščite zeleno ikono s številko v bližini vašega naslova.

3. Prenesite urnik

Kliknite na ikono in prenesel se vam bo urnik v PDF formatu.