Zbirni center Streliška s 1. junijem zapira vrata

V petek, 31. maja, bomo ob 19. uri trajno zaprli lokacijo zbirnega centra na Streliški cesti. Uvozna pot na zbirni center Streliška je od začetka obratovanja zbirnega centra postavljena na zasebnem zemljišču, lastnik tega zemljišča pa je Mestno občino Maribor, ki je lastnik zbirnega centra, obvestil, da bo zemljišče začel uporabljati za lastne namene.

 

Obstajala je še možnost zamika dovozne poti, kar pa se je v praksi izkazalo kot nemogoča rešitev zaradi zahtev upravljavcev električne infrastrukture, saj tam poteka visokonapetostni vod. Zaradi teh specifičnih pogojev in zaradi že znanega projekta gradnje Zahodne obvoznice – Jug, kjer trasa povezav poteka čez trenutno lokacijo zbirnega centra Streliška, se je Mestna občina Maribor odločila, da je neracionalno porabljati javna sredstva za rešitev dovoza, ki bi bil v uporabi največ eno leto, zato je zahtevala zaprtje zbirnega centra Streliška in umik vse opreme zbirnega centra s trenutne lokacije.

 

Trenutno že potekajo postopki ureditve začasne lokacije zbirnega centra, o čemer vas bomo sproti obveščali. Do zaključka teh postopkov, ki bodo rezultirali v začasno lokacijo, pa bomo v Mariboru ločeno zbrane odpadke, za katere uporabniki nimajo posod v lastnem gospodinjstvu, sprejemali v dveh obstoječih zbirnih centrih: na Lahovi na Teznu in na Plinarniški v Melju. Oba zbirna centra bosta obratovala kot doslej, od ponedeljka do petka med 7. in 19. uro, ob sobotah pa od 8. do 15. ure. V skladu z Uredbo o obvezni občinski gospodarski javni službi zbiranja komunalnih odpadkov dva zbirna centra za urbano območje velikosti Mestne občine Maribor zadostujeta.

ODVOZ LOČENO ZBRANIH FRAKCIJ - MESTNA OBČINA MARIBOR

1.Vpišite vaš naslov

V okence za vnos naslova vpišite vaš naslov in izberite željeno ulico.

1.Poiščite ikono

Poiščite zeleno ikono s številko v bližini vašega naslova.

3. Prenesite urnik

Kliknite na ikono in prenesel se vam bo urnik v PDF formatu.