Zaradi varnosti skrbno ravnajmo z odpadki

 

V času trenutnih kriznih razmer vlagamo trud v nemoteno izvajanje ključnih storitev službe ravnanja s komunalnih odpadkov. Pri tem se soočamo s številnimi zdravstveno varnostnimi, operativnimi in kadrovskimi izzivi. Naši zaposleni, ne glede na trenutne razmere in kljub vsakodnevnemu tveganju izpostavljenosti okužbam, še naprej požrtvovalno opravljajo svoje delo in skrbijo za redni odvoz odpadkov.

Vse svoje uporabnike prosimo za razumevanje ob že izvajanih preventivnih ukrepih, ki smo jih glede na razmere morali sprejeti. Z namenom zagotavljanja varnosti in zdravja zaposlenih smo omejili izvajanje določenih storitev, ki niso nujne, kot je zaprtje zbirnih centrov, prav tako je začasno ustavljen odvoz kosovnih odpadkov.

Potrebno se je zavedati, da razmere lahko povzročijo tudi zastoje pri prevzemih odpadkov, kar bi pomenilo kopičenje odpadkov na mestih, ki niso primerna za njihovo skladiščenje. V danem trenutku razmere še obvladujemo, pozivamo pa vse svoje uporabnike, da tudi sami prispevajo k skrbnemu in preudarnemu ravnanju z odpadki.

 

 

Skrbno ločujte odpadke in ločeno zbrane odpadke odnašajte na ekološke otoke v za njih namenjene zabojnike. Kartonske škatle prosim raztrgajte.

 

Z odpadki ravnajte racionalno in jih pred odlaganjem v zabojnik stisnite in tako zmanjšajte njihov volumen.

 

V tem času je toliko bolj pomembno, da premišljeno ravnate z odpadki in jih ustvarite čim manj.

 

Prav tako odpadkov prosim ne odlagajte v naravo, saj s tem svoje okolje še bolj obremenjujete.

 


DOKAŽIMO, DA ZNAMO STOPITI SKUPAJ IN BITI ODGOVORNI.

ODVOZ LOČENO ZBRANIH FRAKCIJ - MESTNA OBČINA MARIBOR

1.Vpišite vaš naslov

V okence za vnos naslova vpišite vaš naslov in izberite željeno ulico.

1.Poiščite ikono

Poiščite zeleno ikono s številko v bližini vašega naslova.

3. Prenesite urnik

Kliknite na ikono in prenesel se vam bo urnik v PDF formatu.