Začasno zapiramo Akvarij - terarij v Mestnem parku

 

Izredne razmere in zaostrovanje ukrepov nam narekujejo dodatne spremembe na nekaterih področjih dela.

 

Tako z jutrišnjim dnem, v soboto 24.10.2020 začasno za obiskovalce zapiramo Akvarij — terarij v Mestnem parku.

 

Otroška igrala v mestu ostajajo odprta za njihovo uporabo, pri čemer vse uporabnike oz. starše otrok naprošamo, da so dosledni pri upoštevanju vseh aktualnih zaščitnih ukrepov, predpisanih s strani NIJZ, pri svojih otrocih.

 

Javne sanitarije v mestu ostajajo odprte po običajnem odpiralnem času. Tudi v javnih sanitarijah bomo omejili sočasno uporabo sanitarij na enega uporabnika v celotnem sanitarnem prostoru. Ob tem sporočamo, da smo v predhodnih dneh omogočili uporabo javnih sanitarij na novi lokaciji -  na Dobravi, v neposredni bližini avtobusne postaje pri pokopališču Dobrava. Sanitarije so namenjene in prirejene tudi invalidom in so odprte vsak dan med 8.00 in 20.00 uro. V prihajajočih dneh, povečanih z obiskom pokopališča, bodo sanitarije na tej lokaciji zagotovo dobrodošle.

 

Na vseh zbirnih centrih, ki ostajajo odprti po običajnem urniku, bomo okrepili svoje kadrovske ekipe, saj se zavedamo, da je pred nami čas pospravljanj in se bo obisk zbirnih centrov povečal. Ob tem seveda velja, da so lahko na območju zbirnega centra hkrati največ trije zunanji uporabniki.

 

Mariborske tržnice obratujejo po običajnem delovnem času, ob upoštevanju vseh zaščitnih ukrepov. Tako zagotavljamo oskrbo z lokalnimi, svežimi in zdravimi dobrotami tudi v tem času. Svoje kupce pričakujejo ponudniki na osrednji mariborski tržnici tudi v nedeljo.

 

Za vse naše uporabnike, ki so morali ustaviti svoje dejavnosti na podlagi ukrepov države, omogočamo začasno odjavo storitev gospodarske javne službe ravnanja s komunalnimi odpadki. 

To seveda ne velja za gostinske obrate, ki v tem času opravljajo svojo dejavnost v obliki dostave hrane, saj v tem primeru prav tako pri pripravi obrokov povzročajo odpadke.

 

**********

 

Vse občane v tem obdobju izrednih ukrepov in situacije, ki smo ji danes izpostavljeni še posebej naprošamo, da so odgovorni do področja ravnanja z odpadki, da so dosledni pri možnostih njihovega zmanjševanja, jih odlagajo samo na za njih namenjenih mestih in jih ne prepuščajo v naravi, na okolju nedopusten način in tako še dodatno obremenjujejo naše skupno okolje.

 

S skupnimi močmi ohranjajmo našo naravo čisto.

 

 

Bodimo modri, ohranimo zeleno in ostanimo zdravi!

 

ODVOZ LOČENO ZBRANIH FRAKCIJ - MESTNA OBČINA MARIBOR

1.Vpišite vaš naslov

V okence za vnos naslova vpišite vaš naslov in izberite željeno ulico.

1.Poiščite ikono

Poiščite zeleno ikono s številko v bližini vašega naslova.

3. Prenesite urnik

Kliknite na ikono in prenesel se vam bo urnik v PDF formatu.