Vsi verjamemo v obnovitev prve trgovine brez plastične embalaže

Po petkovem požigu trgovine Zelena japka, v katerem je trgovina popolnoma pogorela, smo prostor že izpraznili in očistili, trenutno pa zbiramo ponudbe za obnovitvena dela.

 

Po ocenah strokovnjakov bo v trgovini potrebno zamenjati vsa steka, na novo položiti električno napeljavo, obnoviti strop, predelne stene, tla in celotno izolacijo. Prav tako so bili v požaru uničeni grelni paneli in celotna razsvetljava, bojler in klimatske naprave. Oprema in zaloge trgovine, ki so se v času požara nahajale v lokalu, so neuporabne, uničena je pa tudi blagajna, računalniška oprema in modem. Ocena škode sicer še ni zaključena, trenutna se je ustavila pri 15.000 €, vendar predvidevamo, da bo zrasla še vsaj za 10.000 €.

 

Kot koncesionar mariborskih tržnic se tudi v Snagi čutimo dolžni pomagati, navsezadnje gre tudi za prvo mariborsko trgovino brez plastične embalaže, ki je za okoljsko ozaveščanje izjemnega pomena. Trenutno razmišljamo, da bi trgovino, od katere ni ostalo praktično nič, razširili v prazni pokriti del tržnice, ki je nezaseden, omogočal pa bi hiter ponovni zagon trgovine.

 

Željo po pomoči so izrazili tudi drugi, saj vodja trgovine Tina Arnuš prejema klice od praktično vsepovsod. Podporo ima v dobaviteljih, rednih kupcih, seveda pa tudi v Snagi in mariborski občini. »Utrujenost in šok sta se čez vikend polegli, odločeni smo, da smo obnovo dolžni narediti ne samo za nas, temveč za zgled, da nikoli ne smeš obupati. S tem bomo dali jasen signal vsem, ki nas podpirajo, tudi malim kmetijam, družine, ki skrbijo za naše surovine ali nam dobavljajo izdelke. Vsi verjamemo v Zeleno japko, ki je simbol za  kvaliteto, skromnost, človečnost, vztrajnost in borbenost,« je z zanosom dejala Tina danes zjutraj. 

V Snagi danes načrtujemo obširnejši sestanek, na katerem bomo potrdili koncept sanacije in širitve nove trgovine Zelena japka, za katero verjamemo, da bo še lepša in prijaznejša.

ODVOZ LOČENO ZBRANIH FRAKCIJ - MESTNA OBČINA MARIBOR

1.Vpišite vaš naslov

V okence za vnos naslova vpišite vaš naslov in izberite željeno ulico.

1.Poiščite ikono

Poiščite zeleno ikono s številko v bližini vašega naslova.

3. Prenesite urnik

Kliknite na ikono in prenesel se vam bo urnik v PDF formatu.