Tržnica brez plastičnih vrečk - Vrečka Srečka

 

Deževno vreme ni razlog, da ne bi obiskali tržnice!

 

Zato je tudi danes veliko branjevk in branjevcev na svoje stojnice pripeljalo domačo pridelano zelenjavo in sadje, kupcev seveda tudi ni manjkalo.

Ker pa ne moremo biti zadovoljni, če s kvalitetnimi lokalnimi pridelki domov prinesemo še kupe plastičnih vrečk, smo se v Snagi povezali z Zvezo Prijateljev Mladine Maribor v akciji Tržnica brez plastičnih vreč - Vrečka Srečka in ponudili alternativo.

 

Tako se je danes zaključila kampanja »Tržnica brez plastičnih vrečk«, na kateri smo kupcem Osrednje mariborske tržnice razdelili vrečke, ki so jih zašili  prostovoljci iz odpadnega tekstila. S prostovoljnimi prispevki, zbranimi v pikapolonici, v zameno za prejete vrečke, pa bomoo podprli delovanje Telefona za otroke in mladostnike - TOM, ki ga izvaja ZPM. Vrečk je še dovolj, da jih  bodo  prostovoljci iz ZPM delili še do konca tedna.

Zaploskali  in zahvalili smo se gospe Alojziji Huber z Goričkega, ki je iz starih zaves sešila kar 1100 vrečk za večkratno uporabo in jih ponosno prinesla na našo tržnico!

Na tržnici so nas obiskali tudi otroci iz vrtca Ivana Glinška, ki so si sami izdelali svoje  eko vrečke,  katere smo jim na tržnici napolnili s sladkimi jabolki.

 

Bodimo modri — ohranimo zeleno — ohranimo zdravje!

 

 

ODVOZ LOČENO ZBRANIH FRAKCIJ - MESTNA OBČINA MARIBOR

1.Vpišite vaš naslov

V okence za vnos naslova vpišite vaš naslov in izberite željeno ulico.

1.Poiščite ikono

Poiščite zeleno ikono s številko v bližini vašega naslova.

3. Prenesite urnik

Kliknite na ikono in prenesel se vam bo urnik v PDF formatu.