To je tvoja DRUGA PRILOŽNOST

Po uspešni prvi nas v soboto, 18. maja, med 8. in 13. uro na tržnici Tabor čaka Druga priložnost. Izkoristimo jo vsi, ki imamo doma v omarah, na podstrešju ali v kleti kakšne uporabne predmete, ki jih ne uporabljamo in potrebujemo več, so pa te stvari še zmeraj uporabne. Po statističnih podatkih vsak Slovenec letno zavrže do 10 kilogramov še uporabnih stvari.

 

Namesto v zbirni center lahko te stvari prihodnjo soboto občani prinesejo na tržnico Tabor, kjer jim bo dodeljeno ustrezno prodajno mesto, za katerega bodo plačali simbolično najemnino v višini 2 € oz. 4 €, odvisno od velikosti prostora, ki ga boste potrebovali. Prodajalci se lahko prijavijo s pomočjo prijavnice, ki jo najdejo TUKAJ. Izpolnjeno prijavnico pošljete na naslov info@snaga-mb.si. Zaželena je prehodna prijava, čeprav bomo prodajna mesta dodeljevali tudi neposredno na dogodku. V primeru, da se bomo soočali s prostorsko stisko, bodo imeli prednost tisti prodajalci, ki so s prijavo svoj prihod predčasno najavili. To bo sobota, namenjena druženju, saj se nam bodo na tržnici pridružili ponudniki, ki jih doslej na tej lokaciji še ni bilo.

 

Ponovna uporaba je način življenja, ki prihaja tudi v mariborski vsakdan. Evropska unija jo postavlja na drugo najbolj zaželeno mesto, ko priporoča, kako odgovorno ravnati z odpadki, in sicer ponovna uporaba sledi preprečevanju nastajanja odpadkov. Po eni strani gre torej za zmanjševanje količin odpadkov, katerih vsak povprečen Mariborčan na leto proizvede več kot 150 kilogramov. Seveda pa Druga priložnost pomeni tudi dodaten vir zaslužka za tiste, ki si bodo vzeli čas in skušali stvari, ki še služijo svojemu namenu, vendar jih sami ne potrebujejo več, prodati.

ODVOZ LOČENO ZBRANIH FRAKCIJ - MESTNA OBČINA MARIBOR

1.Vpišite vaš naslov

V okence za vnos naslova vpišite vaš naslov in izberite željeno ulico.

1.Poiščite ikono

Poiščite zeleno ikono s številko v bližini vašega naslova.

3. Prenesite urnik

Kliknite na ikono in prenesel se vam bo urnik v PDF formatu.