Priložnost za inovatorje na področju agroživilstva

Snaga je partner evropskega projekta Urbana zemljina za hrano, katerega osnovni izziv je uporaba mestnih bioloških odpadkov za proizvodnjo certificirane in standardizirane urbane zemljine, ki jo bomo ponovno uporabili znotraj mesta. Projekt pomeni prvi korak k spremembi sedanje tradicionalne družbe, ki temelji na kopičenju odpadkov, v družbo krožnega gospodarstva, aktivno vključeno in ponosno na svoje dosežke. Ponosni smo, da projekt napreduje na vseh nivojih, tudi na področju izobraževanja, v katerega so vključeni drugi partnerji v projektu.

 

V kolikor ste mali podjetnik, kmet, študent ali inovativni posameznik s poslovno idejo in želite svoj agroživilski produkt, storitev ali poslovni model razviti in predstaviti na tržišču, je brezplačna delavnica, ki jo pripravljamo v okviru projekta, prava stvar za vas. Odvijala se bo v ponedeljek, 18. novembra, v hotelu City Maribor, na njej pa bodo svoje znanje in izkušnje delili:
  • Valentina Aleksić, iz Inštituta KON-CERT, ki bo spregovorila o tem, kaj je potrebno vedeti preden vstopimo z novim agro-živilskim produktom na trg v smislu zagotavljanja kakovosti,
  • Jure Verhovnik, iz podjetja Arev d.o.o., ki bo predstavil poslovne modele v agroživilstvu,
  • Janja Viher in Marko Kac, iz Zavod za inovativnost in podjetništvo, ki bosta izvedla praktično delavnico in individualno svetovanje
 
Dan kasneje bomo praktični, in sicer si bomo ogledali kmetijo Pri Kovačniku, ki je razvila uspešen poslovni model in je danes v regiji prepoznana kot ena najboljših in najbolj cenjenih kmetij.
 
Celoten program si lahko ogledate na tej povezavi. Prijave se že zbirajo, število prostih mest pa je omejeno. Veseli bomo tudi vaše družbe.
 
 

ODVOZ LOČENO ZBRANIH FRAKCIJ - MESTNA OBČINA MARIBOR

1.Vpišite vaš naslov

V okence za vnos naslova vpišite vaš naslov in izberite željeno ulico.

1.Poiščite ikono

Poiščite zeleno ikono s številko v bližini vašega naslova.

3. Prenesite urnik

Kliknite na ikono in prenesel se vam bo urnik v PDF formatu.