Prijave na Drugo priložnost že potekajo

V soboto, 14.septembra, organiziramo že četrto Drugo priložnost, ki bo tudi tokrat potekala na tržnici Tabor. Med 8. in 13. uro vam že četrtič ponujamo priložnost, da za stvari, ki jih ne potrebujete več, a so še uporabne, dobite nekaj dodatnih evrov. Ste vedeli, da po statističnih podatkih vsak Slovenec letno zavrže do 10 kilogramov še uporabnih stvari?

 

Zato bodite drugačni in zgrabite Drugo priložnost. Namesto v zbirni center takšne stvari to soboto, 14. septembra, prinesite na tržnico Tabor, kjer vam bo dodeljeno ustrezno prodajno mesto, za katerega boste plačali simbolično najemnino v višini 2 € — 4 €, odvisno od velikosti, ki jo potrebujete. Prijavite se s pomočjo prijavnice, ki jo najdete na tržnici Tabor in tukaj. Zaželena je prehodna prijava, čeprav bomo prodajna mesta dodeljevali tudi neposredno na dogodku. V primeru, da se bomo soočali s prostorsko stisko, bodo imeli prednost tisti prodajalci, ki so s prijavo svoj prihod predčasno najavili. To bo sobota, namenjena druženju, saj se nam bodo na tržnici pridružili ponudniki, ki jih doslej na tej lokaciji še ni bilo.

 

Ponovna uporaba je način življenja, ki prihaja tudi v mariborski vsakdan. Evropska unija jo postavlja na drugo najbolj zaželeno mesto, ko priporoča, kako odgovorno ravnati z odpadki, in sicer ponovna uporaba sledi preprečevanju nastajanja odpadkov. Po eni strani gre torej za zmanjševanje količin odpadkov, katerih vsak povprečen Mariborčan na leto proizvede več kot 150 kilogramov. Seveda pa Druga priložnost pomeni tudi dodaten vir zaslužka za tiste, ki si bodo vzeli čas in skušali stvari, ki še služijo svojemu namenu, vendar jih sami ne potrebujejo več, prodati.

 
 

ODVOZ LOČENO ZBRANIH FRAKCIJ - MESTNA OBČINA MARIBOR

1.Vpišite vaš naslov

V okence za vnos naslova vpišite vaš naslov in izberite željeno ulico.

1.Poiščite ikono

Poiščite zeleno ikono s številko v bližini vašega naslova.

3. Prenesite urnik

Kliknite na ikono in prenesel se vam bo urnik v PDF formatu.