AKTUALNI UKREPI - preprečevanje širjenja okužbe

 

 

Glede na aktualne podatke o številu okužb in razglašeni epidemiji je nujno upoštevati priporočila in usmeritve pristojnih institucij in ustrezno prilagoditi naša ravnanja ter običajne prakse.

V skladu z navedenim in priporočili NIJZ smo v Snagi zaradi varovanja zdravja tako zaposlenih kot tudi uporabnikov pripravili navodila, s katerimi lahko skupaj pripomoremo k preprečitvi nadaljnje širitve okužbe.

 

Trenutno veljaven zbir aktualnih ukrepov — 18.11.2020

VSTOP V PROSTORE DRUŽBE

 

Vstop v prostore družbe Snaga se zaradi povečane nevarnosti okužbe s COVID-19 omeji.

V poslovnih prostorih se do nadaljnjega sprejemajo samo nujni, predhodno napovedani obiski zunanjih strank. Ob vstopu zunanjih strank v prostore družbe je obvezno razkuževanje rok in uporaba zaščitne maske ter merjenje temperature.

V prostorih družbe je potrebno dosledno upoštevati medsebojno razdaljo, higieno rok in kašlja ter uporabo zaščitnih sredstev.

 

 

INFORMACIJSKA PISARNA SNAGA

 

Zaradi nemotenega in zanesljivega izvajanja gospodarskih javnih služb Informacijsko pisarno na sedežu podjetja zapiramo za stranke.

Vse uporabnike vljudno prosimo, da skušajo urediti zadeve na enega izmed naslednjih načinov:

 

  • po klasični pošti:                   Snaga d. o. o., Nasipna 64, 2000 Maribor
  • preko elektronske pošte:      info@snaga-mb.si
  • preko telefona:                     02 620 58 00 ali 02 620 58 75

 

Spodbujamo uporabo elektronskih medijev. V primeru potrebnih dodatnih pojasnil smo dosegljivi preko telefona vsak delovni dan.

 

REDNI ODVOZ ODPADKOV

Redni odvoz odpadkov poteka nemoteno v skladu s koledarji odvozov.

 

ZBIRNI CENTRI

 

Zbirni centri v Mestni občini Maribor ter v vseh ostalih občinah, kjer opravljamo gospodarsko javno službo ravnanja s komunalnimi odpadki (Pesnica, Kungota, Selnica ob Dravi, Ruše, Lovrenc na Pohorju, Starše, Miklavž na Dravskem polju) delujejo nemoteno.

 

V zbirnem centru se lahko zadržujejo hkrati največ 3 stranke. Vse občane prosimo, da v zbirnih centrih dosledno spoštujejo predpisane ukrepe za preprečevanje širjenja okužbe in obvezno uporabljajo zaščitno masko ter vzdržujejo predpisano varnostno razdaljo.

 

Da bo odlaganje odpadkov čim lažje in hitrejše vse uporabnike zbirnih centrov prosimo, da odpadke ustrezno pripravijo in razvrstijo že doma, ob obisku v zbirnem centru dosledno upoštevajo navodila zaposlenih in varno zapustijo center ter se po nepotrebnem ne zadržujejo na območju zbirnega centra.

 

ODVOZ KOSOVNIH ODPADKOV

 

Sprejemanje naročil za odvoz kosovnih odpadkov s strani gospodinjstev po sistemu od vrat do vrat smo v času razglašene epidemije začasno ustavili. Vsa naročila, ki smo jih že prejeli in z uporabniki že dogovorili datum odvoza kosovnih odpadkov bomo izvedli na dogovorjen termin. 

Zaradi izpada odvoza kosovnih odpadkov bomo upravičenost gospodinjstev do njihovega odvoza za leto 2020 podaljšali do konca marca 2021.

 

ZAVETIŠČE ZA ŽIVALI MARIBOR

 

Ogled živali je še naprej omogočen, vendar zgolj na podlagi predhodne najave po telefonu 02 480 16 16 ali po elektronski poti na info@zavetisce-mb.si in obveznim upoštevanjem zaščitnih ukrepov (zaščitna maska, razkuževanje rok in upoštevanje medsebojne razdalje). Ogledi potekajo:

 

ponedeljek — petek med 9.00 in 14.00 uro

sobota med 10.00 in 13.00 uro.

 

V času razglašene epidemije smo začasno ustavili sprehajanje psov s strani zunanjih sprehajalcev.

 

JAVNE SANITARIJE

 

Javne sanitarije v mestu ostajajo odprte po običajnem odpiralnem času. Tudi v javnih sanitarijah bomo omejili sočasno uporabo sanitarij na enega uporabnika v celotnem sanitarnem prostoru. Ob tem sporočamo, da smo v predhodnih dneh omogočili uporabo javnih sanitarij na novi lokaciji -  na Dobravi, v neposredni bližini avtobusne postaje pri pokopališču Dobrava. Sanitarije so namenjene in prirejene tudi invalidom in so odprte vsak dan med 8.00 in 20.00 uro. V prihajajočih dneh, povečanih z obiskom pokopališča, bodo sanitarije na tej lokaciji zagotovo dobrodošle.

 

AKVARIJ — TERARIJ v Mestnem parku

 

V soboto, 24.10.2020 začasno za obiskovalce zapiramo Akvarij — terarij.

O ponovnem odprtju bomo izdali obvestilo.

 

OTROŠKA IGRALA

 

Uporaba otroških igral v parkih in na drugih zelenih površinah na območju mestne občine Maribor, ki so v upravljanju in vzdrževanju Snage, je zaradi zaščite zdravja onemogočena.

Velja od srede 18.11.2020 do preklica.

 

MARIBORSKE TRŽNICE

 

Mariborske tržnice obratujejo po običajnem delovnem času, ob upoštevanju vseh zaščitnih ukrepov. Na odprtem delu  tržnic je prodaja blaga omejena na 10 kvadratnih metrov na posamezno stranko.

Tako zagotavljamo oskrbo z lokalnimi, svežimi in zdravimi dobrotami tudi v tem času. Svoje kupce pričakujejo ponudniki na osrednji mariborski tržnici tudi v nedeljo.

 

**************

 

Ravnanje z odpadki je ključnega pomena in mora potekati nemoteno tudi v času izrednih razmer. Zato želimo pred okužbami zaščititi svoje zaposlene, kot tudi stranke, poslovne partnerje in druge obiskovalce.

 

Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

 

 

 

Bodimo modri, ohranimo zeleno in ostanimo zdravi!

ODVOZ LOČENO ZBRANIH FRAKCIJ - MESTNA OBČINA MARIBOR

1.Vpišite vaš naslov

V okence za vnos naslova vpišite vaš naslov in izberite željeno ulico.

1.Poiščite ikono

Poiščite zeleno ikono s številko v bližini vašega naslova.

3. Prenesite urnik

Kliknite na ikono in prenesel se vam bo urnik v PDF formatu.