Poziv za vrtičkarje v evropskem projektu Urbana zemljina za hrano

V okviru evropskega projekta, katerega partner je tudi Snaga, smo v tem tednu objavili javni poziv za najemnike novih urbanih vrtov, ki bodo zrasli pod Pekrsko gorco. Vsi zainteresirani potencialni najemniki morajo izpolniti in pravočasno oddati prijavnico, ki je sestavni del javnega poziva. Javni poziv bomo zaključili 11. junija. Takrat bo tričlanska komisija pregledala vse prispele vloge in na podlagi meril, ki so opredeljena v javnem pozivu, izbrala najemnike, ki bodo dobili dodeljen vrt, ki ga bodo v času projekta obdelovali pod nadzorom Društva Aktiviraj se. Ključno merilo dodelitve vrtov je lokacija stalnega prebivališča vlagatelja, ostalo pa bo odločil žreb. Dokumente, ki jih je potrebno izpolniti ali prebrati najdete na povezavah spodaj:

 

V okviru projekta Urbana zemljina za hrano bodo mestni vrtovi nastali na 12.500 kvadratnih metrih, ki se razprostirajo pod Pekrsko gorco. Območje je namenjeno tako individualnim vrtičkarjem kot tudi otroškemu doživljajskemu vrtu, modelnemu vrtu, na katerem je predvideno sodelovanje s srednjo šolo ali Univerzo, socialno-integracijskemu vrtu, na katerem bodo aktivni prostovoljci, ki bodo spoznavali vsebine skozi praktično delo, in sadovnjaku. Na vrtovih bomo lahko sprejeli 66 individualnih vrtičkarjev najemnikov. Infrastruktura na vrtovih v tem trenutku sicer še ni v celoti pripravljena, vendar projekt v tem segmentu poteka skladno s časovnico, ki je bila oddana ob prijavi projekta v iniciativo Urban Innovative Action in ob njegovi potrditvi.

 

Danes bomo ob 15. uri v Domu pod Gorco uredili naslednji vertikalni vrt, po vzoru že urejenega v Vrtcu Tezno. Postavljanje in urejanje vertikalnega vrta bo spremljalo koristno predavanje o vzdrževanju takšnega vrta, ki ga bodo v nadaljevanju projekta, ki traja do novembra 2021, vzdrževali varovanci Doma pod Gorco.

ODVOZ LOČENO ZBRANIH FRAKCIJ - MESTNA OBČINA MARIBOR

1.Vpišite vaš naslov

V okence za vnos naslova vpišite vaš naslov in izberite željeno ulico.

1.Poiščite ikono

Poiščite zeleno ikono s številko v bližini vašega naslova.

3. Prenesite urnik

Kliknite na ikono in prenesel se vam bo urnik v PDF formatu.