Poostreni varnostni ukrepi na tržnicah

 

V skladu z veljavnim Odlokom vlade RS za preprečevanje okužbe z virusom SARS-CoV-2, veljajo na mariborski tržnici poostreni varnostni ukrepi.
 
Na odprtem delu  tržnic je prodaja blaga omejena na 10 kvadratnih metrov na posamezno stranko. To pomeni, da bo vstop na plato zelene tržnice omejen tako, da bomo lahko zagotovili ustrezno število kupcev v skladu z veljavnim odlokom. V soboto bo možen vstop na tržnico le skozi en vhod, na katerem bomo lahko kontrolirali število ljudi na platoju in na katerem bo obvezno razkuževanje rok. Ostali dostopi na tržnico bodo zaprti. Vstop v Mlečno mesni paviljon je omejen že nekaj časa, na kar smo se že navadili in to spremembo že dosledno upoštevamo.
 
Kupce prosimo, da pred stojnicami počakajo na prostega branjevca in zagotovijo medsebojno razdaljo najmanj 2 metra. Na zeleni del tržnice je vstopanje posamezno, samo en družinski član, saj le tako lahko zagotovimo varen nakup vseh udeležencev na tržnici.
 
Prosimo, da kupci nakup na tržnici opravijo kar se da hitro in po nakupu zapustijo tržnični prostor in tako omogočijo vstop na tržnico ostalim čakajočim kupcem. Kupcem predlagamo, da planirajo nakup na tržnici tudi v sredo in nedeljo, ko je obisk tržnice nekoliko manjši, tržnica pa je tudi ta dva dneva polno založena.
 
Z doslednim upoštevanjem sprejetih ukrepov se bomo hitreje vrnili v normalen način življenja, ki ga že težko pričakujemo.
 

Bodimo modri, ohranimo zeleno in ostanimo zdravi!

ODVOZ LOČENO ZBRANIH FRAKCIJ - MESTNA OBČINA MARIBOR

1.Vpišite vaš naslov

V okence za vnos naslova vpišite vaš naslov in izberite željeno ulico.

1.Poiščite ikono

Poiščite zeleno ikono s številko v bližini vašega naslova.

3. Prenesite urnik

Kliknite na ikono in prenesel se vam bo urnik v PDF formatu.