Ponosni eko obiskovalec Zlate lisice

Konec tedna se Mariboru obeta smučarski spektakel, saj se bodo za naziv Zlata lisica ponovno potegovale najboljše veleslalomistke in slalomistke na svetu. Ker prireditev letos poteka v petek in soboto, pričakujemo, da bo obiskovalcev, tudi zaradi organiziranih skupin osnovnih in srednjih šol, več kot običajno. Prireditev, ki ji rečemo velika prireditev in na katero se pripravljamo tudi z vidika urejenega in čistega prireditvenega prostora. Ker se po prireditvah zmeraj ukvarjamo z vprašanji, koliko odpadkov smo zbrali, koliko zaposlenih je čistilo prireditveni prostor in kaj bi obiskovalci lahko naredili drugače kot sicer, tokrat že vnaprej podajamo nekaj praktičnih nasvetov, ki bodo pripomogli, da bo Maribor vsem obiskovalcem ostal v spominu kot kraj, kjer nam je mar za okolje.

 

Četudi si boste zapomnili samo enega od nasvetov, ste naredili več, kot če ne bi upoštevali nobenega. Pa gremo lepo po vrsti.

  • Vstopnico, ki jo pokažete na vhodu, spravite v žep. Ko naletite na prvega od 30 košev za odpadke, pa jo iz žepa pospravite v posodo za odpadke.
  • Ko spijete naročeno pijačo, prazen lonček odložite na pult. S tem ste že pokazali, da ste odgovorni do narave, saj bo lonček pospravilo strežno osebje.
  • Če se z družbo oddaljite od lokacije, kjer izdajajo pijačo, poglejte okoli sebe. Zagotovo bo vaš pogled srečal koš za odpadke in lonček pospravite vanj. V nobenem primeru lonček ne sodi na tla.
  • Od promotork jemljite le tisti promocijski material, ki vam je zares zanimiv. Če letaka niti pogledali ne boste, ga hvaležno odklonite.
  • Če ugotovite, da vam je letak, ki ste ga prejeli, nezanimiv, ga zložite in pospravite v žep. Zdaj že veste, kje se nahaja koš za odpadke, saj ste vanj odložili vstopnico, ki je ne potrebujete več.
  • Vse, kar ste prinesli s seboj v nahrbtniku, vanj tudi pospravite in odnesite domov. Velja za vrečke, palerine, plastenke, lončke.
  • Navijaški rekviziti po uporabi ne sodijo na tla. Lahko jih odnesete kot spominek domov, lahko pa jih odložite v eno od posod na samem prizorišču.

 

V petek in soboto bomo imeli v izteku Snežnega stadiona več kot 10 zaposlenih, ki bodo skrbeli, da bo prizorišče urejeno in čisto. A za vsakim obiskovalcem je težko sproti pospravljati. Zavedajte se, da vsak na tla odvržen odpadek nekdo za vami mora počistiti. Zakaj ne bi bilo tokrat drugače? Da bi svoje smeti pospravil vsak za seboj.

 

Na prireditvenem prostoru bo 30 posod za mešane komunalne odpadke, kar pomeni, da boste eno posodo srečali na vsakih 5, maksimalno 10 metrov. Ne bodite pacek, bodite eko odgovoren in ponosen obiskovalec največjega smučarskega spektakla v mestu.

ODVOZ LOČENO ZBRANIH FRAKCIJ - MESTNA OBČINA MARIBOR

1.Vpišite vaš naslov

V okence za vnos naslova vpišite vaš naslov in izberite željeno ulico.

1.Poiščite ikono

Poiščite zeleno ikono s številko v bližini vašega naslova.

3. Prenesite urnik

Kliknite na ikono in prenesel se vam bo urnik v PDF formatu.