Okoljski minister obiskal odlagališče v Metavi

 

Okoljski minister mag. Andrej Vizjak si je v sklopu današnjega obiska na mariborski občini ogledal tudi zaprto odlagališče nevarnih odpadkov v Metavi.

 

Odlagališče Metava z vsemi svojimi zakonodajnimi obveznostmi rednega vzdrževanja po njenem zaprtju v celoti bremeni podjetje Snaga, ki mu je bila na podlagi upravljavca še odprtega odlagališča izdana odločba o zaprtju. Prav tako je bil na srečanju izpostavljen pomen zaupanja krajanov, da je na odlagališču vse tako, kot mora biti. Predstavnikom občine, krajevne skupnosti Malečnik — Ruperče in direktorju Snage mag. Francu Doverju je zagotovil, da bo preveril ali je reševanje tega bremena državna skrb.

 

Prav tako je bilo dogovorjeno, da se bodo tako Snaga kot Mestna občina Maribor in Ministrstvo za okolje in prostor po pravni poti in v skupnem sodelovanju potrudili zagotoviti, da se to breme prične reševati tako v prid okolja kot tukaj živečih krajanov.

Minister je poudaril, da je takšnih bremen iz preteklosti v naši državi še veliko in da si pred njimi ne zatiskajo oči in želijo pomagati pri njihovem reševanju.

 

ODVOZ LOČENO ZBRANIH FRAKCIJ - MESTNA OBČINA MARIBOR

1.Vpišite vaš naslov

V okence za vnos naslova vpišite vaš naslov in izberite željeno ulico.

1.Poiščite ikono

Poiščite zeleno ikono s številko v bližini vašega naslova.

3. Prenesite urnik

Kliknite na ikono in prenesel se vam bo urnik v PDF formatu.