Odslužene naravne novoletne jelke so biološki odpadek

V teh dneh boste zagotovo počasi pospravili novoletno okrasje, med katero sodijo tudi novoletne smrečice. Če ste si za praznike omislili umetno jelko, jo boste zagotovo naslednje leto ponovno uporabili, zato priporočamo, da jo shranite na mesto, kjer jo boste čez 11 mesecev znova našli. 

 

Tisti, ki pa se ne morete odpovedati pravim, torej naravnim smrekam, pa boste svojo razžagali in odložili v posodo za biološke odpadke. V kolikor boste jelko v enem kosu nastavili ob posodi za biološke odpadke, je ne bomo odpeljali in vas bo počakala, da jo sami odpeljete v najbližji zbirni center, kjer je predaja brezplačna. Nasvet o predaji odpadkov v zbirne centre velja tudi za papir, steklo in embalažo, saj se teh odpadkov po praznikih običajno nabere v največjih količinah. Tudi te odpadke na zbirnih centrih predajate brezplačno. Na tak način se bomo izognili prepolnim ekološkim otokom, v katerih se prepogosto znajdejo odpadki, ki tja ne sodijo.

 

V novem letu vam želimo, da pogosteje pomislite, kaj se z odpadkom zgodi potem, ko ga odložite v eno od posod. Tudi s tem razmišljanjem boste zagotovo ustvarili manj odpadnih in še uporabnih stvari.

 

ODVOZ LOČENO ZBRANIH FRAKCIJ - MESTNA OBČINA MARIBOR

1.Vpišite vaš naslov

V okence za vnos naslova vpišite vaš naslov in izberite željeno ulico.

1.Poiščite ikono

Poiščite zeleno ikono s številko v bližini vašega naslova.

3. Prenesite urnik

Kliknite na ikono in prenesel se vam bo urnik v PDF formatu.