Miklavžev sejem in Božična vrečka Srečka

 

Miklavževa darilna tržnica

V okviru Čarobnega decembra organizirimo Miklavževo darilno tržnico na Osrednji tržnici na Vodnikovem trgu in na Mali tržnici na Dominkuševi ulici.

Na darilni tržnici boste lahko našli darila za obdaritev na Miklavževo in tako pomagali lokalnim ponudnikom, ki so jim aktualni ukrepi močno ogrozili obstoj. 

Obiščite darilno tržnico 4. in 5. decembra.

 

 

Humanitarna akcija Božična vrečka Srečka

Zaposleni v Snagi, prodajalci na tržnici in kupci v sodelovanju z društvom Upornik zbiramo darilca za božične vrečke Srečke.

Odločili smo se pričarati čarobne praznike tudi najranljivejšim meščanom starejše populacije.

Akcija smo poimenovali Božična vrečka Srečka iz mariborskih tržnic. Naši obdarovanci so starejše osebe iz seznama najbolj ranljive skupine prebivalstva.

Božična vrečka Srečka, ki so jo za nas sešili prostovoljci Zveze prijateljev mladine  bo tokrat polepšala Božič številnim ljudem.

V njej bodo dobrote, ki jih bodo prispevale  kmetije in prodajalci, ki prodajajo na mariborskih tržnicah, v vrečko bodo prispevali darilo tudi zaposleni v podjetju Snaga d.o.o. ter naši zvesti kupci, ki bodo po svojih zmožnostih prinesli darila, ki bodo osrečila izbrane prejemnike iz seznama starostnikov društva Upornik.

 

Akcija bo trajala od srede, 2.12.2020 do srede 23.12.2020.

 

Košara za zbiranje daril, v katero bodo lahko prispevali darila naši kupci, bo postavljena na tržnici.

Vrečke bomo pripravili trikrat na teden in jih sami  odpeljali starostnikom na dom (odpeljala jih bo naša zaposlena delavka osebno, in sicer vsako sredo, petek in soboto).

 

To pomeni, da lahko svoje darilce oddate do konca tržnega dne vsako sredo, petek in soboto. Darilo bo še isti dan osebno predano osebi, predlagani s strani društva Upornik.

 

Dobrodelna akcija je organizirana v sklopu Čarobnega decembra. Z njo želimo polepšati praznične dni tistim, ki si praznikov ne morejo pričarati sami in tistim,  ki so osamljeni in jim majhne pozornosti pomenijo veliko.

 

Postanite del naše in vaše zgodbe z dobrim namenom in po svojih zmožnostih prispevajte darila za božične vrečke Srečke.

 

 

 

ODVOZ LOČENO ZBRANIH FRAKCIJ - MESTNA OBČINA MARIBOR

1.Vpišite vaš naslov

V okence za vnos naslova vpišite vaš naslov in izberite željeno ulico.

1.Poiščite ikono

Poiščite zeleno ikono s številko v bližini vašega naslova.

3. Prenesite urnik

Kliknite na ikono in prenesel se vam bo urnik v PDF formatu.