Katerim odpadkom je namenjena rumena vreča?

Dobri trije tedni nas ločijo do uvajanja rumene vreče v Mariboru. Na nas se obračate s številnimi vprašanji, med katerimi je najpogostejše, kaj sodi v rumeno vrečo. Rumena vreča je v individualnih hišah izven centra Maribora nadomestek za rumeni zabojnik na ekološkem otoku, kamor ste odnašali odpadno embalažo. Torej v rumeno vrečo sodi vse tisto, kar ste doslej odlagali v zabojnik z rumenim pokrovom na ekološkem otoku. Na kratko povedano, rumena vreča je namenjena odpadni embalaži.

 

Kaj sodi v odpadno embalažo? Poenostavljeno povedano vse, kar je nekoč služilo kot embalaža in ni sestavljeno iz papirja: jogurtni lončki, konzerve, tetrapak, plastenke, manjši kosi stiroporja … Vse to sodi v rumeno vrečo.

 

 

Če vam rumenih vreč med letom zmanjka, jih lahko dokupite v naši informacijski pisarni na sedežu podjetja na Nasipni ulici 64 v Mariboru ali v zbirnem centru. Verjamemo, da je vsaka sprememba težka, a hkrati smo prepričani, da se bomo tudi v Mariboru navadili na spremembo in ugotovili, da je zbiranje odpadne embalaže na tak način veliko bolj priročno in bolj enostavno.

ODVOZ LOČENO ZBRANIH FRAKCIJ - MESTNA OBČINA MARIBOR

1.Vpišite vaš naslov

V okence za vnos naslova vpišite vaš naslov in izberite željeno ulico.

1.Poiščite ikono

Poiščite zeleno ikono s številko v bližini vašega naslova.

3. Prenesite urnik

Kliknite na ikono in prenesel se vam bo urnik v PDF formatu.