Iz zaves bomo izdelovali vreče za nakup sadja in zelenjave

Po dveh izjemno uspešnih Drugih priložnostih je v soboto, 15. junija, čas za tretjo, ki bo vsebinsko drugačna. Tokrat se usmerjamo v izkoreninjanje plastičnih vrečk, ki so na tržnicah še zmeraj zelo prisotne. Šivilja bo na na tržnici Tabor šivala nakupovalne vrečke, ki so primerne za nakup sadja in zelenjave. Ker smo zavezani k ponovni uporabi različnih materialov, bomo te vrečke šivali iz zaves. Tokrat nam jih bo doniralo podjetje Staninvest v sodelovanju z blagovno znamko Velana living. Seveda pa vabimo vse obiskovalce, da prinesejo tudi svoje zavese, ki jih ne potrebujejo več, mi pa bomo poskrbeli, da bodo iz zaves nastale praktične vrečke za večkratno uporabo.

 

Druga priložnost je dogodek, ki ga lahko izkoristimo vsi, ki imamo doma v omarah, na podstrešju ali v kleti kakšne uporabne predmete, ki jih ne uporabljamo in potrebujemo več, so pa te stvari še zmeraj uporabne. Po statističnih podatkih vsak Slovenec letno zavrže do 10 kilogramov še uporabnih stvari.

 

Namesto v zbirni center lahko te stvari v soboto občani prinesejo na tržnico Tabor, kjer jim bo dodeljeno ustrezno prodajno mesto, za katerga bodo plačali simbolično najemnino. Prodajalci se lahko prijavijo s pomočjo prijavnice, ki jo najdete spodaj. Zaželena je prehodna prijava, čeprav bomo prodajna mesta dodeljevali tudi neposredno na dogodku. V primeru, da se bomo soočali s prostorsko stisko, bodo imeli prednost tisti prodajalci, ki so s prijavo svoj prihod predčasno najavili. To bo sobota, namenjena druženju, Mestna četrt Nova vas pa je napovedala tudi glasbeno presenečenje.

 

Ponovna uporaba je način življenja, ki prihaja tudi v mariborski vsakdan. Evropska unija jo postavlja na drugo najbolj zaželeno mesto, ko priporoča, kako odgovorno ravnati z odpadki, in sicer ponovna uporaba sledi preprečevanju nastajanja odpadkov. Po eni strani gre torej za zmanjševanje količin odpadkov, katerih vsak povprečen Mariborčan na leto proizvede več kot 150 kilogramov. Seveda pa Druga priložnost pomeni tudi dodaten vir zaslužka za tiste, ki si bodo vzeli čas in skušali stvari, ki še služijo svojemu namenu, vendar jih sami ne potrebujejo več, prodati.

 

 

 

ODVOZ LOČENO ZBRANIH FRAKCIJ - MESTNA OBČINA MARIBOR

1.Vpišite vaš naslov

V okence za vnos naslova vpišite vaš naslov in izberite željeno ulico.

1.Poiščite ikono

Poiščite zeleno ikono s številko v bližini vašega naslova.

3. Prenesite urnik

Kliknite na ikono in prenesel se vam bo urnik v PDF formatu.