Še zadnja priložnost letos - Druga priložnost

Po štirih izjemno uspešnih Drugih priložnostih je čas za letošnjo zadnjo, ki bo vsebinsko popolnoma praznično in zimsko obarvana. Tokrat bodo svojo priložnost dobile stvari, ki jih povezujemo z zimo – smuči, sanke, kombinezoni, pancarji, kape, šali … Seveda pa se tudi na tržnici ne bomo izognili prihajajočim praznikom. Morda ste se odločili, da boste letos kupili novo umetno božično drevesce, staro pa je še uporabno. Zakaj ga ne bi prodali na Drugi priložnosti in nekomu drugemu polepšali praznikov? Podobno je z okraski, jaslicami in ostalo dekoracijo, ki je med božičnimi in novoletnimi prazniki nepogrešljiva.

Druga priložnost je dogodek, ki ga lahko izkoristimo vsi, ki imamo doma v omarah, na podstrešju ali v kleti kakšne uporabne predmete, ki jih ne uporabljamo in potrebujemo več, so pa te stvari še zmeraj uporabne. Po statističnih podatkih vsak Slovenec letno zavrže do 10 kilogramov še uporabnih stvari.

 

Namesto v zbirni center lahko te stvari to soboto, 16. novembra, prinesete na tržnico Tabor, kjer vam bo dodeljeno ustrezno prodajno mesto, za katerega boste plačali simbolično najemnino. Zaželena je prehodna prijava prodajalcev, čeprav bomo prodajna mesta dodeljevali tudi neposredno na dogodku. V primeru, da se bomo soočali s prostorsko stisko, bodo imeli prednost tisti prodajalci, ki so s prijavo svoj prihod predčasno najavili. To bo sobota, namenjena druženju, dišala pa bo po zimi in praznikih.

 

Ponovna uporaba je način življenja, ki prihaja tudi v mariborski vsakdan. Evropska unija jo postavlja na drugo najbolj zaželeno mesto, ko priporoča, kako odgovorno ravnati z odpadki, in sicer ponovna uporaba sledi preprečevanju nastajanja odpadkov. Po eni strani gre torej za zmanjševanje količin odpadkov, katerih vsak povprečen Mariborčan na leto proizvede več kot 150 kilogramov. Seveda pa Druga priložnost pomeni tudi dodaten vir zaslužka za tiste, ki si bodo vzeli čas in skušali stvari, ki še služijo svojemu namenu, vendar jih sami ne potrebujejo več, prodati.

 

Prijavnica

 

ODVOZ LOČENO ZBRANIH FRAKCIJ - MESTNA OBČINA MARIBOR

1.Vpišite vaš naslov

V okence za vnos naslova vpišite vaš naslov in izberite željeno ulico.

1.Poiščite ikono

Poiščite zeleno ikono s številko v bližini vašega naslova.

3. Prenesite urnik

Kliknite na ikono in prenesel se vam bo urnik v PDF formatu.