Čez teden dni prejmete letne koledarje odvoza odpadkov v letu 2020

S položnicami, ki bodo v vašem poštnem nabiralniku čez teden dni, boste prejeli tudi letni koledar odvoza odpadkov za vaše gospodinjstvo za leto 2020. Svetujemo vam, da si koledar shranite na vidnem mestu. V letu 2020 v Mestni občini Maribor namreč prihaja do sprememb, ki vplivajo na odvoz odpadkov v individualnih hišah, z izjemo centra mesta. Kaj se bo spremenilo?

  • V individualnih hišah IZVEN centra mesta bomo začeli odpadno embalažo odvažati v rumenih vrečah, ki jih boste do konca decembra prejeli na vaše dvorišče.
  • Rumene vreče bomo tem gospodinjstvom odvažali na 14 dni, odvoz mešanih komunalnih odpadkov, ki jih zbiramo v črni posodi, pa se bo izvajal na 3 tedne.
  • V primestnih občinah sprememb v letu 2020 ne bo. To pomeni, da bomo rumeno vrečo odvažali na 14 dni, mešane odpadke pa na 4 tedne.

 

Letni koledarji odvoza za leto 2020 bodo na spletni strani dostopni od 1. 1. 2020, torej boste z novim letom lahko kadar koli na naši spletni strani preverili, kdaj odvažamo katere odpadke iz vašega gospodinjstva.

ODVOZ LOČENO ZBRANIH FRAKCIJ - MESTNA OBČINA MARIBOR

1.Vpišite vaš naslov

V okence za vnos naslova vpišite vaš naslov in izberite željeno ulico.

1.Poiščite ikono

Poiščite zeleno ikono s številko v bližini vašega naslova.

3. Prenesite urnik

Kliknite na ikono in prenesel se vam bo urnik v PDF formatu.