Ob evropskem dnevu parkov tudi eko drevesa

Na današnji evropski dan parkov smo v glasbenem Mestnega parka pripravili zaključek ekološkega natečaja Recikliran gozdiček, v katerem je sodelovalo 42 enot vrtcev iz občin, v katerih Snaga opravlja gospodarsko javno službo ravnanja z odpadki. Podoba Mestnega parka se je skozi zgodovino spreminjala, danes pa se lahko pohvali s preko 1.500 primerki različnih dreves in 12 tisoč kvadratnimi metri grmovnic. Za dve uri smo jim dodali še 42 eko dreves, ki so jih otroci, ob osvajanju pomembnosti ponovne uporabe, ustvarili v natečaju.

 

Štiričlanska strokovna komisija si je drevesa, ki so bila razstavljena na hodnikih Mestne občine Maribor, že predhodno natančno ogledala in med vsemi izbrala tri najbolje. Ocenjevanje so izvajali po kriterijih stabilnosti, pestrosti uporabe materialov in izgledu. Danes smo zmagovalcem predali praktične nagrade – škatle presenečenja, katerih vsebina bo otrokom popestrila igralne urice v vrtcu. Zmage v natečaju so se veselili Vrtec Jadvige Golež – enota Ob gozdu, Vrtec Jadvige Golež – enota Betnavska in Osnovna šola Pesnica – enota vrtec Pernica.

 

Eno drevo omogoča dnevno dihanje desetim odraslim ljudem. 60 % vseh na Zemlji obstoječih ekosistemov smo z našim neodgovornim ravnanjem z naravnimi viri že degradirali. Zato v Snagi izvajamo projekte, s katerimi najmlajše spodbujamo k razmišljanju o odgovornem ravnanju z odpadki, z izdelki, ki v takšnih natečajih nastanejo, pa želimo k temu spodbuditi tudi starejše. Zato bodo eko drevesa razstavljena v Centru Mercator Maribor, na Ulici Eve Lovše, kjer se boste zagotovo načudili kreativnosti uporabe različnih materialov, ki so že skoraj postali odpadki.

ODVOZ LOČENO ZBRANIH FRAKCIJ - MESTNA OBČINA MARIBOR

1.Vpišite vaš naslov

V okence za vnos naslova vpišite vaš naslov in izberite željeno ulico.

1.Poiščite ikono

Poiščite zeleno ikono s številko v bližini vašega naslova.

3. Prenesite urnik

Kliknite na ikono in prenesel se vam bo urnik v PDF formatu.