Tel: (02) 620-58-00 ali (041) 325 269 (CENTRALA) 

Tel: (02) 620-58-75 (info pisarna)

Fax: (02) 620-58-10 

16.04.2012

Zaključna prireditev EKO projektov

Na mariborskih osnovnih šolah je pod okriljem Snage vse od začetka februarja 2012 potekal projekt "Ko odpadni tetrapak postane denarnica" skozi katerega so se osnovnošolci seznanjali s priložnostjo ponovne uporabe odpadkov, kot enega najpomembnejših segmentov gospodarnega ravnanja z odpadki. Z lastno domišljijo, iznajdljivostjo in idejami so iz odpadnega tetrapaka izdelovali pisane in čudovite ekološke denarnice, katerim so še posebno noto dodali s svojimi ekološkimi sporočilci, namenjenimi ozaveščanju širše javnosti. Denarnice smo ob različnih priložnostih za prispevke ponujali občanom, prav tako pa so za njihov nakup poskrbela družbeno odgovorna podjetja, ki so v projektu prepoznala tako njegov ekološki kot tudi socialni pridih.
Že od začetka leta 2012 sta Rotary club Park in Snaga peljala na štirih mariborskih osnovnih šolah tudi projekt "Barviti keson za prijaznejši Maribor" v katerem so osnovnošolci poskrbeli za popestritev črnih zabojnikov in jih oblekli v čudovite, barvne poslikave. Z njimi bomo popestrili naše mesto in prispevali unikaten pečat Mariboru, kot evropski prestolnici kulture.
Oba projekta zaključujemo ob priložnosti svetovnega dneva Zemlja in sicer bomo projekta strnili ob zaključni prireditvi v središču mesta na Trgu svobode, v petek 20.04.2012 ob 11.00 uri.
Ob tej priložnosti vabimo vse ozaveščene občane, da se nam pridružijo in skupaj z nami delijo zadovoljstvo pri storjenih korakih k trajnostnemu razvoju naše družbe.

Ločeno zbiranje odpadkov
Snaga Maribor Mariborske tržnice Zavetišče za živali Maribor

© Snaga d.o.o. 2013 - Zasebnost