Ljubiteljski vrtičkarji - pozor!

V sodelovanju z Združenjem pridelovalcev vrtnin Maribor pripravljamo v soboto, 13. maja 2017, ob 9. in 10. uri, na osrednji mariborski tržnici zanimivo predavanje o aktualnih opravilih, ki ljubiteljske vrtičkarje čakajo v mesecu maju. Brezplačne nasvete bo z obiskovalci delila priznana strokovnjakinja in avtorica številnih strokovnih publikacij o vrtnarjenju Miša Pušenjak.

 

Člani Združenja pridelovalcev vrtnin, znani tudi kot tisti, ki sadje in zelenjavo pridelujejo na integriran način, za kar imajo vse potrebne certifikate, svoje pridelke vsak dan ponujajo na mariborskih tržnicah. Najpogosteje jih srečamo na osrednji in taborski tržnici, sicer pa so s svežimi vrtninami lokalne pridelave obiskovalcem na voljo tudi ob sredah in petkih na Trgu svobode.

 

Predavanje o aktualnih opravilih na zelenjavnih in okrasnih vrtovih, ki ga bo spremljalo tudi svetovanje, je dodatni projekt, ki ga s prodajalci na tržnicah organiziramo v sklopu dogodkov, s katerimi želimo poudariti pomen lokalno pridelane hrane in samooskrbe, pa tudi predstaviti lokalne kmete, ki si tako s proizvodnjo kot prodajo na mariborskih tržnicah prizadevajo, da bi v čim večjem številu v urbanih okoljih uživali zdravo, lokalno, doma pridelano hrano.

ODVOZ LOČENO ZBRANIH FRAKCIJ - MESTNA OBČINA MARIBOR

1.Vpišite vaš naslov

V okence za vnos naslova vpišite vaš naslov in izberite željeno ulico.

1.Poiščite ikono

Poiščite zeleno ikono s številko v bližini vašega naslova.

3. Prenesite urnik

Kliknite na ikono in prenesel se vam bo urnik v PDF formatu.