Iz Drave smo odpeljali tono odpadkov

22. marec je razglašen za svetovni dan voda, minuli vikend pa smo Mariborčani znova dokazali, kako malo cenimo, da nam iz pip teče pitna in kvalitetna voda. Pravzaprav smo to dokazavali vse leto, saj so potapljači letos znova opravili potop v Dravo z namenom iz reke potegniti vse tisto, kar čez leto vanjo namečejo neodgovorni in pogosto objestni občani. Zraven koles, pnevmatik, košev za odpadke, so na kopno potegnili tudi kar nekaj klopi, ki sicer sodijo med komunalno infrastrukturo, ki je last vseh nas.

 

Keson, ki ga je doniralo naše podjetje, se je hitro polnil in ob koncu čistilne akcije smo odpeljali skoraj tono odpadkov. Klopi, ki so se s pomočjo potapljačev znova vrnile na kopno, pa smo odpeljali na sanacijo (čiščenje, popravilo in barvanje) in jih bomo čim prej ponovno namestili na mesta, s katerih so bile odtujene. Čeprav je zavedanje o ravnanju z naravnimi viri iz leta v leto višje, pa takšne akcije vedno znova pokažejo na šibke točke — premajhno zavedanje o pomenu skupne lastnine (ker je naše, ni dejansko od nikogar in lahko uničim) in neodgovorno ravnanje z odpadki (kolesa in podobne odpadke lahko vse leto brezplačno predajamo na zbirne centre).

 

Samo en planet imamo, naravni viri so sicer obnovljivi, ampak ne v nedogled in ne takrat, ko bi človeku to ustrezalo. Pričnimo se obnašati odgovorno. Do nas in vseh tistih, ki prihajajo za nami.

ODVOZ LOČENO ZBRANIH FRAKCIJ - MESTNA OBČINA MARIBOR

1.Vpišite vaš naslov

V okence za vnos naslova vpišite vaš naslov in izberite željeno ulico.

1.Poiščite ikono

Poiščite zeleno ikono s številko v bližini vašega naslova.

3. Prenesite urnik

Kliknite na ikono in prenesel se vam bo urnik v PDF formatu.